3 Şubat 2014 Pazartesi

How to do french manicure ? / Fransız manikürü nasıl yapılır ?

Çok sık ve basit gibi gördüğümüz birşey aslında fransız manikürü değil mi ? Sade olduğu kadar bir o kadar da şık görünümüyle bir çoğumuzun tercih sebebi.Bu sebeple bugün ayrıntılı olarak bahsetmek istedim size fransız maniküründen . Birçok şekli  var , renkler ve şekiller tamamen sizin hayal gücüzünüze kalmış ama ben bugün size en çok kullanılan klasik şekillerden ve renkten örnek vererek yaptım . Aşağıda üç ayrı şekil var , gelin ayrıntılı olarak teker teker inceleyelim.

Bu fotoğrafta kemik rengi yani nude dediğimiz tonda bir ojeyi baz olarak kullandım , çünkü benim tırnaklarımın beyaz kısmı yani fransız manikürü yapılacak olan kısmı geniş , kimi insanlarda bu çok ince ve dardır . Bu yine tamamen sizin isteğinize kalmış , ben bukadar geniş görüntü sevmiyorum diyorsanız eğer burada yaptığım gibi nude bir tonla tırnağınızı kapatıp üzerine fransız manikürünü istediğiniz ince / kalınlıkta uygulayabilirsiniz. 


Burada ise düz fransız manikürü. Eğer ki ben düz çizgiyi normal fırçayla ayarlıyamıyorum düzgün olmuyor diyorsanız ince uclu ojelerle ya da herhangi ince bir fırçayla beyaz ojenizle  , hangi kalınlıkta istiyorsanız ( ben doğal çizgi hizasını tercih ettim ) o hizada ince bir çizgi çekip daha sonra normal beyaz ojenizle kalan kısmı doldurabilirsiniz , böylelikle muntazam bir görünüm elde etmiş olacaksınız.



3. şekil ise benim tercihim olan şekil. Tırnağımızda '' smile '' denilen yani gülücük ismi verilen bir hat vardır , ismini herpimizin kullandığı '' : ) '' gülücük şeklinden almıştır . Eğer fransız manikürünüzü bu hattı izleyerek yaparsanız çok daha doğal ve güzel bir görünüm elde edersiniz bunu unutmayın . Ben yine burada tırnağımın kendi çizgisini izleyerek ince uclu fırçayla önce bir çizgi çektim .


işte ilk fotoğrafın bitmiş hali , gördüğünüz gibi alttaki tırnağımın doğal çizgisini nude tonda bir ojeyle kapadığım için çok göze batmıyor  ve istediğim incelikte bir manikür uyguladım .


Bu benim tercihim olan tırnağın doğal şeklini bozmadan yapılan manikür ve üzerine top coat sürülmüş hali , çok doğal bir görünüme sahip .


Bu ise düz çizgi ile yapılmış hali , üzerinde tek kat nude ton oje var , bu görünüm doğalın biraz dışında ama zevkler ve renkler tabi ki tartısılmaz .

gördüğünüz gibi hepsi bir arada , işaret parmağıma ise simli bir oje sürdüm top coat yerine . Dediğim gibi ben bugün size sadece en çok kullanılan renk ve şekillerden bahsettim . Ojenizin rengi , tırnağınıza vericeğiniz şekil , üzerine uygulayacağınız simler ( vs ) tamamiyle sizin hayal gücünüz . Umarım azıcık da olsa yardımcı olabilmişimdir size , sabırla okuduysanız eğer ne mutlu bana : ) yorumlarınızı esirgemeyin , hepinize sevgiler : ) <3 


10 yorum:

  1. çoookk teşekkürederimm.. Günlerdir beklediğim yazı :) bu akşam hemen deniyeceğim.. :) yarında seninle paylaşırım :) gerçekten çok faydalı oldu.. :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fıstıkım benim faydalı olduysa ne mutlu bana <3 <3 seviyorum seni ! bekliyorum manikürünü <3

      Sil
  2. Nihanperi bu postu pek beendi. ♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yirim ! ben de Nihanperiyi pek beğeniyorum ♥♥♥♥

      Sil
  3. Kalpli french istiyorum ben onu yapabilirmisin pki hımmmm😊😊😊😍😍😆

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kuzuuum tabi ki yaparım ama kalpli french yapmak için tırnak şeklinin badem olması gerekiyor benimkiler şuan kare olduğu için yapamam , ama su sıra değiştirmek istiyorum zaten seklini o zaman hemen yaparım olur mu , amaaaan senin seklini değiştirmenimi beklices dersen eger baya eski postların birinde olucak turuncu beyazrenklerde kalpli french : ))))

      Sil
  4. Ya şu tırnaklarının güzelliği beni çıldırtıyooor! :) Harika :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ha hahha tesekkür ederim canımm : ) ♥♥

      Sil
  5. Aynen canım cok guzel tırnakların ne yapsan yakısır ki sana .Biz ne yapalım senin normal tırnagın gibi gorunmesi için iki hafta uzatmam gerek :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canım çok teşekkür ederim ^.^ ,ben de öyle bitanesi kırıldığı zaman mahvoluyorum bekleki uzasın yeniden :D

      Sil